Υγεία

Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος στο Κ.Υ Αρεόπολης

 

Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, εκτός από την αναζήτηση για τον άνθρωπο, η προσφορά αγάπης συνεχίζεται…

Ανομολόγητες επιθυμίες από τις Μανιάτισσες για την τιμή που επιδαψίλευσαν σε όλο το προσωπικό, για την συμμετοχή τους στην ημέρα του δωρεάν προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου.

Ένα όραμα, μια προσπάθεια που εκτείνεται πολύ πέρα από τα σύνορα της Μάνης.

Αργά αργά, οι τελευταίες αντιστάσεις του καλοκαιριού δείχνουν να υποχωρούν, με τη διάχυτη αίσθηση του φθινοπώρου ολόγυρα να επαναφέρει τους κατοίκους της Μάνης σε πιο ήπιους ρυθμούς, υποταγμένους στον αέναο κύκλο της αλλαγής των εποχών.

Όμως η ομάδα του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης δεν εφησυχάζει ποτέ και, πιστή στον κοινωνικό ρόλο που ενσαρκώνει, κατάφερε να οργανώσει, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ακόμη μία εκδήλωση αγάπης και ιατρικής φροντίδας για τον τοπικό πληθυσμό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένη στη Μανιάτισσα γυναίκα, μια πραγματική πρωταγωνίστρια της ζωής από τη γέννηση έως το βαθύ γήρας, και η προσπάθεια εστιάστηκε στην παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε όλο το εύρος του γυναικολογικού τομέα από την προληπτική εξέταση, όπως το τεστ Παπανικολάου και το υπερηχογράφημα γεννητικών οργάνων, μέχρι και τη συμβουλευτική για την υπογονιμότητα.

Η ανταπόκριση ήταν πράγματι υπεράνω των προσδοκιών και την επιτυχία του εγχειρήματος αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός γυναικών που εξετάστηκαν από όλες τις γωνιές του Δήμου Ανατολικής Μάνης. 

Μπορεί να βρισκόμαστε αρκετά κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο, αλλά αυτό που αναβοσβήνει κάθε μέρα δεν είναι ο φάρος, αλλά το βλέμμα το δικό σας και των ιατρών που διψά για ζωή και γνώση.

Αποτελεί πηγή μεγάλης ικανοποίησης τόσο για μένα, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της ιατρικής ομάδας, η αίσθηση ότι η προσφορά δωρεάν και αξιόλογης ιατρικής βοήθειας σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα όπως ο γυναικολογικός, συναντά τέτοια αποδοχή από την τοπική κοινωνία.

Καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες γίνονται πιο δύσκολες, η επιτυχία τέτοιων εκδηλώσεων αποτελεί κίνητρο και δέσμευση για το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, ώστε να συνεχίσει το ανθρωποκεντρικό του έργο, συμβάλλοντας κατά το μέγιστο δυνατό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ρόλο που της αξίζει.

Eκείνο που μένει σε όλους μας, απαίτηση, υποχρέωση και παρακαταθήκη, είναι, ως επίμονοι εραστές, να ευδοκιμήσουμε τον καιρό. Επιμένοντας στο συλλογικό μας όνειρο και στο συνεχώς εξελισσόμενο σχέδιο. Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να κυβερνάται από ιδιαίτερες αξίες και στόχους, από το αληθές, το καλό και το όμορφο. Η υποταγή των ανθρωπίνων βλέψεων στον αυτοσκοπό της χρησιμότητας αποτελεί αβάσταχτο εξευτελισμό και ολοκληρωτική προδοσία της μεγαλοσύνης και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου… 

Με αίσθημα Μανιάτικης αλληλεγγύης, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την ανιδιοτελή προσφορά τους και να υποσχεθώ στους ανθρώπους της Μάνης ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους, προσπαθώντας να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους με αγάπη και ευαισθησία.

Όσοι συνοδοιπόροι, είναι πάντα επιθυμητοί…

Είναι ωστόσο αναγκαίο και ωραίο να κατασκευάζεις αυτόν τον κόσμο της υπέρβασης για την αναζήτηση της πραγματικότητας…

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

 

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

You may also like

Κοινοποίηση: