Λακωνία

Εγκαίνια και παράδοση του δρόμου Νεάπολη – Μονεμβασία.

1690{icon} {views}

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του δρόμου Νεάπολη Μονεμβάσια (Άγιος Φωκάς- Νεάπολη). Την τελετή εγκαινίων τέλεσε ο πατήρ Γεώργιος Μπλάθρας ως  εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου.
Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013” με προϋπολογισμό  14.620.000,00 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.          

         Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι ο δρόμος Νεάπολη Μονεμβάσια θα συμβάλλει στην ταχύτερη και ασφαλή πρόσβαση σε δυο σημαντικούς προορισμούς της Λακωνίας. Η υλοποίηση και παράδοση του νέου δρόμου που συνδέει Νεάπολη και Μονεμβάσια είναι σίγουρο ότι θα αναβαθμίσει την περιοχή των Βατίκων αφού θα διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

     Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίηση της γιατί ο δρόμος Νεάπολη Μονεμβάσια ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής για πολλά χρόνια που η Περιφέρεια κατάφερε να υλοποιήσει με επιτυχία. Ο νέος δρόμος  θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο πρόσβασης μεταξύ δυο από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Λακωνίας.
Η κα Τζανετέα τόνισε ότι ο δρόμος Νεάπολη Μονεμβάσια σε συνδυασμό με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο Σπάρτη και την Παράκαμψη Σκούρα Πυρί αλλά και τις συνεχείς εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στο οδικό δίκτυο, καθιστούν πλέον τη νότια Λακωνία ως έναν εύκολα προσβάσιμο και επομένως ελκυστικό τουριστικό προορισμό, γεγονός που θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης κα Αδαμαντία Τζανετέα ευχαρίστησαν θερμά για την συνεργασία στην υλοποίηση του έργου, τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας.

       Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παράδοση του σημαντικού αυτού έργου για τον Δήμο Μονεμβασίας. Ο κύριος Τριχείλης δήλωσε ότι πριν δύο χρόνια τέτοια μέρα η περιοχή είχε πληγεί από τις πυρκαγιές και είναι πολύ αισιόδοξο που σήμερα παραδίδεται ένα τέτοιο έργο που θα συνδέσει δυο σημαντικές πόλεις του Δήμου Μονεμβάσιας. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η καλή συνεργασία ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και Περιφέρεια έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην περιοχή.

      Στα εγκαίνια του δρόμου Νεάπολη – Μονεμβάσια ήταν παρόντες ο βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Σταματική Μπελεγρή, κ. Γιάννης Μπουκουβάλας και κ. Γιάννης Τζεφεράκος, ο τ. Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Μονεμβασίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών κοινοτήτων, ο Λιμενάρχης κ. Ευστάθιος Σκαλίνης,  εκπρόσωποι της αστυνομίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων  καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: