Αστυνομικά

Εξιχνιάστηκαν 30 περιπτώσεις κλοπών στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν τριάντα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες στη Μεσσηνία 

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα σύστασης εγκληματικής ομάδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτών, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα άτομα

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -120.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη  (29.11.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 22χρονος ημεδαπός. 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας αυτών και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας από 21 έως 31 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, προχθές (29.11.2019) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, εντοπίσθηκε όχημα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, στο οποίο επέβαιναν τα παραπάνω πέντε άτομα και μη σταματώντας σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ο οδηγός του ταχύτητα, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκαταλείποντας τελικά αυτό λίγο πιο πέρα, με αποτέλεσμα να διαφύγουν οι τέσσερις δράστες, ενώ ο 22χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 έως και την 29.11.2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά είκοσι εννέα (29) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρυσαφικά, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -120.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

You may also like

Κοινοποίηση: