Αστυνομικά

Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Μεσσηνία 

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Μεσσηνία 

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν πέντε άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, ενώ τρείς εξ αυτών δεν είχαν προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

Επιπλέον, κατηγορείται ένα άτομο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και καλώδια χαλκού

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (13.4.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, πέντε (5) ημεδαποί, 19χρονος, 18χρονος και τρείς (3) ανήλικοι.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας αυτής, ενώ κατηγορείται και μία (1) 28χρονη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.   

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι τρείς (3) ανήλικοι συλληφθέντες δεν είχαν προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από την 7.2.2021 έως και χθες (13.4.2021), είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε επιχειρήσεις. 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε επιχειρήσεις, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια χαλκού και είδη τροφίμων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -4.500- ευρώ, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν μια αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 

 

χώρος διαφήμισης 

Alexandros Bougadis
Art Photographer

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 

You may also like

Κοινοποίηση: