Ευχές

Εορταστικό ευχών από Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών

Μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους τους Έλληνες οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος της και μια άλλη, νέα και ελπιδοφόρα, βρίσκεται ήδη στο «κατώφλι» μας.

 

 

Είναι γεγονός ότι το 2021 δεν αποτέλεσε το εορταστικό αυτό έτος που προσδοκούσαμε ως Έλληνες για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ως Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, με βάση τις καταστατικές μας αρχές και τους ερευνητικούς μας στόχους, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στους εορτασμούς για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, συνδιοργανώνοντας με το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, το Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας: Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό». Ήταν η πρώτη μας δράση ως νεότευκτος πολιτιστικός φορέας της πόλης μας και ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους εκείνους τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τα πρόσωπα (βλ. δελτίο τύπου αποτίμησης) που με την αφιλοκερδή -και συχνά συγκινητική- προσφορά τους συνέβαλαν στην καθ’ όλα άρτια οργάνωση και υλοποίηση του Συμποσίου.

Πιστεύουμε ότι είναι άκρως τιμητικό για τη Σπάρτη πως, ενώ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο -δηλαδή στην κοιτίδα της Επανάστασης του Εικοσιένα- διοργανώθηκαν μόλις τέσσερα σχετικά επιστημονικά συνέδρια, η πόλη μας ήταν μία εξ αυτών. Μάλιστα, ήταν η μόνη πόλη που είχε τη χαρά να φιλοξενήσει προσωπικότητες διεθνούς κύρους και αναγνωρισμένης εθνικής προσφοράς, όπως ο Σχολάρχης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινουπόλεως, στο πλαίσιο του μοναδικού τριήμερου συμποσίου που έλαβε χώρα στην περιφέρειά μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τελετή Έναρξης (https://youtu.be/3Oe1SuPTw_Y) και να απολαύσετε τη Μουσική Εκδήλωση (https://youtu.be/4ZyBMv7KRtc) διαδικτυακά στο YouTube, ενώ οι υπόλοιπες ομιλίες θα ανακοινωθούν με τη μορφή πρακτικών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με σεβασμό στην προσφορά της Σπάρτης ανά τους αιώνες, θα συνεχίσουμε την έρευνα για την ανάδειξη του ιστορικού της παρελθόντος και του πολιτιστικού της αποθέματος και τη νέα χρονιά που καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ε.Σ.Σ. εύχονται εγκάρδια σε όλους και όλες:

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: