Λακωνία

Η Ορκωμοσία του Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα νέου ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

 

Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κληρικών συνεργατών και λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της τοπικής μας Εκκλησίας, η επίσημη τελετή ορκωμοσίας του νέου ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα.

Ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε αρχικά στους παρευρισκόμενους ότι η ορκωμοσία του ιεροκήρυκα είναι μία εκκλησιαστική διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον π. Ραφαήλ, εκθείασε τις ψυχικές αρετές και την θεολογική του κατάρτιση, ενώ τόνισε ότι θα βρίσκεται πατρικά στο πλευρό του σε ό,τι χρειαστεί. Στη συνέχεια επισήμανε τα εφόδια που θα πρέπει να διαθέτει ο ιεροκήρυκας, τις δυσκολίες που πιθανώς θα συναντήσει στο έργο του, αλλά και την ψυχική πληρότητα που θα δοκιμάσει στην προσπάθειά του να μεταδώσει τον Λόγο του Θεού στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας.

 

 

Από την πλευρά του, ο νέος ιεροκήρυκας ευχαρίστησε αρχικά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία τον έχει περιβάλλει από την παιδική του ακόμα ηλικία, καθώς και για τις πατρικές συμβουλές του σε όποια δυσκολία συναντά στον ιερατικό του βίο. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έχει επίγνωση της σπουδαιότητας του διακονήματος που αναλαμβάνει, ενώ ζήτησε την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, ώστε να αποβεί ωφέλιμος στους χριστιανούς του ευλογημένου τόπου μας.

Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

 

**********

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Ωράριο Φωτογραφείου
Πρωί Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-14:30
Απόγευμα Τρίτη , Πέμπτη , Παρασκευή 17:30-20:30

 

You may also like

Κοινοποίηση: