Νέα καιρικών φαινομένων.

Καιρός. Γενική πρόγνωση για Πέμπτη 16-11-2017 & Παρασκευή 17-11-2017.

1084{icon} {views}

Την Πέμπτη 16/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και  της Πελοποννήσου.
Στα νησιά του Αιγαίου, στην  Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Στιγμιότυπα της προβλεπόμενης βροχής για το πρωί κιαι το απόγευμα της Πέμπτης δίνονται παρακάτω:

Την Παρασκευή 17/11 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα να επηρεαστεί από Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τελικά θα σχηματιστεί και ποια πορεία θα ακολουθήσει.
Κυκλώνες τέτοιου τύπου χει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes.
Ο πιο πρόσφατος που παρατηρήθηκε στην περιοχή μας ήταν στις 30-31 Οκτωβρίου του 2016, προκαλώντας προβλήματα στην Κρήτη.

 

Καιρός για Σπάρτη 

Βροχή προβλέπεται για τη  Πέμπτη 16/11, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

 

You may also like

Κοινοποίηση: