Νέα καιρικών φαινομένων.

Καιρός Τρίτης 19-12-2017.

547{icon} {views}

 

Α) Γενική Πρόγνωση Καιρού.

Την Τρίτη19 Δεκεμβρίου 2017 στην νότια ηπειρωτική χώρα καθώς και στο Νότιο Ιόνιο, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Στο Βόρειο Αιγαίο, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, κάποιους όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Έως και το ξημέρωμα αλλά και προς το βράδυ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 8, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 5, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 13, και στην Κρήτη και την Ρόδο από 12 έως 16.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο, και 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν τοπικά ανατολικοί, ίδιας έντασης.

Β) Λακωνία.

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τη ΣΠΑΡΤΗ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για το ΜΥΣΤΡΑ  με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με σποραδική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 2 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στα ΒΡΕΣΘΕΝΑ  με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 1 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για το ΓΥΘΕΙΟ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τη ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ  με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τη ΣΚΑΛΑ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τους ΜΟΛΑΟΥΣ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.
meteo.gr

 

http://www.radionoteslakonias.gr

You may also like

Κοινοποίηση: