Επικαιρότητα.

Κλείνουν τα Φωτογραφεία την Δευτέρα 3 Απριλίου

Κλειστά θα είναι τα φωτογραφεία της χώρας , ο λόγος είναι για της νέες ταυτότητες που η Κυβέρνηση θέλει να ολιγοπωληθεί αυτό το κομμάτι της αγοράς από συγκεκριμένη εταιρία , με ότι συνεπάγεται αυτό , όπως αύξηση στις τιμές των φωτογραφιών για ταυτότητα από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Ειδικότερα :
Η τροποποίηση της εν λόγω Κ.Υ.Α προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων.
Κατά την συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων Ηρακλής Σολιόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με τις κινητοποιήσεις μας δεν διεκδικούμε από την κυβέρνηση χρήματα ή άλλη οικονομική βοήθεια. Ζητούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Να διασφαλίσουμε το έργο των επαγγελματιών φωτογράφων. Συγκεκριμένα ζητάμε να αφαιρεθεί η φράση που προστέθηκε στην Κ.Υ.Α. και αναφέρει ότι η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης.»
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, Σπύρος Διαμαντόπουλος, υπογράμμισε πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων συνετέλεσε τα μέγιστα στη δημιουργία του myphoto στο gov.gr, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να γίνεται άμεσα η εξυπηρέτηση των πολιτών στην αποστολή φωτογραφιών για τα δημόσια έγγραφα όπως το δίπλωμα οδήγησης και ζητάει το ίδιο να γίνει και με τις ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών.
«Είναι σαφές ότι η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. είναι στο πλευρό της Ομοσπονδίας όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί το αίτημα τους να ανακληθεί η συγκεκριμένη τροποποίηση στην εν λόγω ΚΥΑ είναι αντικειμενικά λογικό. Προσπαθήσαμε να μην ολιγοπωληθεί αυτό το κομμάτι της αγοράς από συγκεκριμένη εταιρία. Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός, λίγο πριν τις εκλογές, να μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσω της συγκεκριμένης διάταξης ώστε να αναλάβει συγκεκριμένη εταιρεία το εν λόγω έργο».
Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας (Ε.Κ.Φ.Α.), κ. Βασίλης Στάμος, εξέφρασε τη θερμή παράκληση να πάψει η προεκλογική ομηρία του κλάδου, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια προκύπτει το ίδιο θέμα πάντα προ και κατόπιν εκλογών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καλεί τους επαγγελματίες φωτογράφους, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα για την απαλοιφή της συγκεκριμένης τροποποίησης στην εν λόγω Κ.Υ.Α, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στον φωτογραφικό κλάδο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καλεί τις ενώσεις και σωματεία φωτογράφων και όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους σε μαζικές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από τις κατά τόπους ενώσεις και σωματεία, έχουν σκοπό να αρθεί η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων.

Η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών φωτογράφων είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στο φωτογραφικό κλάδο.

**********

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Ωράριο Φωτογραφείου
Πρωί Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-14:30
Απόγευμα Τρίτη , Πέμπτη , Παρασκευή 17:30-20:30

You may also like

Κοινοποίηση: