Εκδόσεις : Ποίηση - Βιβλίο.Πολιτισμός

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Κατρούτσου Χρήστου “Σπορά για μια Κυριακή”

367{icon} {views}

Τίτλος: «ΣΠΟΡΑ για μια Κυριακή»

Συγγραφέας: Κατρούτσος Χρήστος

Έτος 1ης Έκδοσης: 2017

Διαστάσεις: 14 x 21

Αριθμός Σελίδων: 48 (Σαράντα οκτώ).

Τιμή (χωρίς Φ.Π.Α.): 8,00 €

Κατηγορία: Ποίηση

ISBN: 978-960-408-232-2

Ο Χρήστος Κατρούτσος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θετικές επι-στήμες και απασχολήθηκε ως διευθυντής περιοδικών, υπεύθυνος διαφήμισης και αρ-θρογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης, ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες έχοντας συμμετάσχει σε καταξιωμένες γκαλερί και χώρους Τέχνης σε ομαδι-κές εκθέσεις, ενώ έχει παρουσιάσει δυο ατομικές.

Είναι απόφοιτος του εργαστηρίου ποίησης του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος. Το 2013 εξέδωσε την ποιητική συλλογή Στην τήξη του Ερέβους. Δοκίμια και ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε γνωστούς ιστότοπους και έντυπα του χώρου.

Στην ποίηση του Χρήστου Κατρούτσου διακρίνεται μια ενδοσκοπική τάση στην ύπαρξη με βλέψεις στην κοινωνικοποίηση της αναζήτησης. Ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από συλλογικά ζητήματα και προσωπικά βιώματα αίρουν το φράγμα του χρόνου σ’ ένα εγχείρημα να αναζωπυρωθεί η μνήμη, ο εσωτερικός αναστοχασμός και η τόλμη για ρηξικέλευθες προτάσεις εξετάζοντας κριτικά το σύγχρονο κοσμοείδωλο. Στην «ΣΠΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» επιχειρείται με εκφραστική ενάργεια και αίσθηση υποφώσκοντος λυρισμού η διερώτηση για τις συνθήκες που άφησαν ανεκπλήρωτο τον έρωτα, αδιαχώριστο από την αγάπη, για το μεταφυσικό ορίζοντα που στένεψε και όποιες ευκαιρίες χάθηκαν καθώς οδηγούσαν σε αίσθηση υπαρκτικής πληρότητας και αγαστής κοινωνίας σχέσεων με τον άνθρωπο και τη φύση. Αντίδοτο στην απώλεια της υπαρκτικής πληρότητας όπως εκφράζεται στις παραπάνω εκφάνσεις είναι η τόλμη, η άρση του διστακτικού «αν» με προϋποθέσεις κριτικής αναθεώρησης. Το βιβλίο συνθέτει ποιητική πρόταση για το «πώς» θα γονιμοποιηθεί ο επιθυμητός καρπός στο αυχμηρό τοπίο των καιρών μας.

Καμπάνες κόλασης

Μην περιμένεις να σημάνει δώδεκα

Σε μια καμπάνα δεχόμενη την κόλαση,

Να κρύβονται Κουασιμόδοι.

Ακόμη και στο παρά πέντε,

Πιάσε τον λεπτοδείκτη καρφώνοντας

Κατάστηθα τις ώρες

Να δεις πόσες χαμένες μέρες θα χυθούν.

Εκδόσεις «ΕΚΑΤΗ», Χ. Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

3ης Σεπτεμβρίου 91 Αθήνα, 10434

Τηλ.: 210-8837343, 210-8665456

Καλωσορίσατε στις σελίδες των εκδόσεων Εκάτη

 

You may also like

Κοινοποίηση: