Λακωνία

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη σε Γεράκι και Γούβες

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτη και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισαν με εκκλησιαστική λαμπρότητα οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί σε Γεράκι και Γούβες.

 

 

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στις Γούβες, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Βλαχιώτη, Πρωτ. Βασίλειος Καπερώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ακλόνητη πίστη και το μαρτυρικό τέλος του τιμώμενου Αγίου.

Πριν την λιτάνευση αποτμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου και της ιερής εικόνας του, τον λόγο πήρε και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ευχήθηκε στους Γουβιώτες να αποδειχθούν αντάξιοι απόγονοι και μιμητές του Αγίου Ιωάννη,  υπογραμμίζοντας την βαθιά πίστη ως θεμέλιο λίθο της ενάρετης ζωής.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον περικαλλή φερώνυμο Ιερό Ναό στο Γεράκι, τελέσθηκαν  η ακολουθία του Όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών.

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος επισήμανε ότι, στις ημέρες παρακμής που βιώνει η κοινωνία μας, η Εκκλησία προβάλλει το ανυποχώρητο φρόνημα του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη ως την μοναδική οδό που οδηγεί στην Επουράνια Βασιλεία.

Από την πλευρά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου υπογραμμίζοντας το θάρρος και την ανδρεία του νεαρού μάρτυρος. Εμφανώς συγκινημένος, επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στον εορτασμό με αντιπροσωπείες των σχολείων όλων των βαθμίδων, ενώ εκθείασε ιδιαίτερα τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές. Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση στον Άγιο νεομάρτυρα Ιωάννη να προστατεύει την περιοχή και ιδιαίτερα τους νέους, για τους οποίους αποτελεί τρανό παράδειγμα πίστης και θυσίας.

 

 

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας πέριξ του Ναού. Ύστερα από την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

(φωτογραφίες από Γούβες: Χρήστος Μπουριάνα και από Γεράκι: Δημήτριος Σκιαδάς)
Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

 

******

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Βραβευμένο κατάστημα με το
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

 

 

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

εκτύπωσες σε κούπα σε 5 λεπτά !!!!

 

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: