Επικαιρότητα.

Λόγο ξηρής καταιγίδας και υψηλής θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

658{icon} {views}

Όλο αυτό το καιρό φίλοι και απλώς κόσμος με ρωτούν πως γίνεται να πιάσουν αυτές οι Πυρκαγιές ταυτόχρονα στην Πορτογαλία;
Και τι είναι αυτή η Ξηρή Καταιγίδα;

Πάνω σε αυτό το φαινόμενο θα ήθελα να δώσω μια επεξήγηση.
Λοιπόν, Όταν Έχουμε ένα Νέφος αυτό για να δημιουργηθεί έχει προέλθει από κάποια πόσα υγρασίας.
Με αποτέλεσμα αυτό κάποια στιγμή να οδηγήσει σε (Κατακρήμνιση) δηλαδή Βροχή. Όμως, όταν η υγρασία είναι κάτω του 50% η ατμόσφαιρα θεωρείται ξηρή διότι δεν περιλαμβάνεται μεγάλο ποσοστό νερού.

Έτσι, η βροχή με το που πέσει λόγω (των παραπάνω) και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας τότε έχει ήδη εξατμιστεί πριν καν φτάσει στο έδαφος. Όμως, οι κεραυνοί πέφτουν ταυτόχρονα στο έδαφος. Με αποτέλεσμα (λόγω της έλλειψης υγρασίας) και της υψηλής θερμοκρασίας με το που πέσουν στο έδαφος αυτό θα οδηγήσει σε πολλές Πυρκαγιές.

Αυτό είναι το φαινόμενο της Ξηρής Καταιγίδας!! Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το φαινόμενο έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και στην Ελλάδα και δεν είναι διόλου απίθανο να ξανασυμβεί τώρα που την (Σκυτάλη Θερμοκρασιακά) θα την πάρουμε εμείς με πολύ υψηλές θερμοκρασίες όπου σε μερικές περιοχές ίσως ξεπεράσει και τους 38 με 39 Βαθμούς Κελσίου από την Πέμπτη-Παρασκευή και μετά.

Από τον Κωνσταντίνο Σμπυράκο.

You may also like

Κοινοποίηση: