Νέα καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός για την Μεγάλη Εβδομάδα (13/18-4-2020)

Τη Μεγάλη Δευτέρα (13/4) περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν νότιων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης αίθριος καιρός. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συννεφιάσει στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τρίτη (14/4) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αρκετά σύννεφα τα οποία θα πυκνώσουν και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4) στη δυτική Ελλάδα υπάρχει η πιθανότητα σημείωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και τα κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα, πλην των Δωδεκανήσων, σε βορείων διευθύνσεων και στο Αιγαίο θα φτάσουν πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (16/4) στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (17/4) περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Το Μεγάλο Σάββατο (18/4) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

hellenicweather.com

ΣΠΑΡΤΗ 

 

ΕΜΥ

 

Ακολουθήστε μας στο facebook  & twitter και μάθετε πριν από όλους τι “παίζει”!

You may also like

Κοινοποίηση: