Λακωνία

Ο Μοναδικός επιτάφιος κεντημένος με πέρλες & χάντρες.

3378{icon} {views}

 

Εδώ και 4 χρόνια στην Σελλασία Δήμου Σπάρτης μετά από την πρόταση του εφημέριου Πάτερ Νικόλαου ξεκίνησε ο στολισμός του Επιταφίου με χάντρες και πέρλες , ένα έθιμο του Αγίου Όρους όπου γίνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

Στην Λακωνία είναι μοναδικός και εντυπωσιακός καθώς αμέτρητες χάντρες και πέρλες βρίσκονται κεντημένες ανάμεσα σε μικρά λουλούδια από κατοίκους του χωρίου όλων των ηλικιών.

Μπορεί να φαίνεται εύκολο , αλλά δεν είναι γιατί κάθε χρόνο υπάρχει και άλλο σχέδιο το οποίο πρώτα πρέπει να σχεδιαστεί και μετά μία μία χάντρα και πέρλα να περαστεί σε καρφίτσα ώστε να κεντηθεί μετά. 
Η ίδια διαδικασία γίνεται και με τα μικρά λουλούδια , πρέπει να κοπούν ακριβώς στο ίδιο μέγεθος να περαστούν σε καρφίτσα ένα ένα και μετά να περαστούν με απόλυτη ακρίβεια δίπλα από τις χάντρες ώστε ο επιτάφιος να είναι σωστά στολισμένος.

Φέτος το 2018 το θέμα είναι η Άμπελος

Το ξεκίνημα και η προετοιμασία γίνεται αρκετούς μήνες πριν σχεδόν 2 ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή. 

Το Spartavoice.gr για 2 συνεχόμενη χρονιά παρακολούθησε όλη την προετοιμασία του επιταφίου και σας παρουσιάζει:

Άλμπουμ φωτογραφιών ΕΔΩ .

Βίντεο ΕΔΩ

Η επιμέλεια των φωτογραφιών – βίντεο είναι του Αλέξανδρου Μπουγάδη αποκλειστικά για το Spartavoice.gr 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: