Αθλητικά Λακωνίας.

Πέτρος Δούκας: «Ο Δήμος Σπάρτης  στηρίζει το Πανελλήνιο ποδηλασίας Marathon»

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης και του ΓΓ της ΕΟΠ  

 

 

«Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Πριστούρη για την διεξαγωγή των αγώνων στην περιοχή μας. Εμείς σαν Δήμος Σπάρτης στηρίζουμε τη διοργάνωση. Θέλουμε να καταστήσουμε την Σπάρτη διεθνές Amateur Sports Center, αξιοποιώντας το όνομα και την ελκυστικότητα της πόλης, για αθλήματα όπως το ποδήλατο που δεν χρειάζονται τεράστιες και κοστοβόρες υποδομές. Το ποδήλατο είναι κεντρικό αντικείμενο του ενδιαφέροντός μας. Θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε».

Με τα παραπάνω λόγια ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, μίλησε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Μαραθωνίου (Marathon), που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (18/07) στις Καρυές, αλλά και τους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας που θα διεξαχθούν από αύριο Πέμπτη (16/07) έως και την Κυριακή (19/07). Ένα 4ήμρο πραγματική γιορτή για την ποδηλασία. Μια σημαντική διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Σπαρτιατικού ΓΣ.

 

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας ποδηλασίας, Παναγιώτης Πριστούρης, μιλώντας στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Σπάρτης, με θέμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon ορεινής ποδηλασίας είπε: 

«Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση των αγώνων mountain bike και φέτος ο Δήμος Σπάρτης και οι Καρυές, φιλοξενούν μία πάρα πολύ μεγάλη διοργάνωση. Τέσσερις ημέρες ποδηλατικών δράσεων, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon στις 18/07. Ο Δήμαρχος της Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε το event, το οποίο το έχουμε εντάξει και στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών. Είναι μία διοργάνωση που φιλοξενεί τους σπουδαίους αθλητές ορεινής ποδηλασίας από πολλές χώρες. Οι συμμετοχές θα ήταν ακόμα περισσότερες, αλλά λόγω κορονοϊού κάποιες χώρες δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα σύνορά τους, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι αποστολές». 

Ο Παναγιώτης Πριστούρης συμπλήρωσε: «Έχουμε μαζί μας και αθλητές της ελληνικής Εθνικής ομάδας όπως τον Περικλή Ηλία. Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marathon το 2016 και 10ος πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon της Ελβετίας και αθλητής που συνεχίζει να δίνει τη… μάχη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα για τη φιλοξενία και τη συνδιοργάνωση του αγώνα, τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, τον Σπαρτιατικό ΓΣ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών, καθώς και τους κατοίκους των Καρυών που αγκαλιάζουν τους ποδηλατικούς αγώνες».

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: