Απόψεις

Πολίτες του Προοδευτικού και Δημοκρατικού Χώρου της Λακωνίας.

 

Επειδή καθημερινά ακούμε για ενεργούς προοδευτικούς πολίτες καθώς και για την κοινωνία των πολιτών, εντελώς καλοπροαίρετα αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα ή αν αποτελούν απλώς κάποια… ιδεολογήματα και αφηγήματα των καιρών.

Πολίτες του Δημοκρατικού Προοδευτικού Χώρου  αναρωτιέμαι αν με αυτόν τον τρόπο, χάνουν το ουσιαστικό τους περιεχόμενο, λέξεις, φράσεις, έννοιες και αξίες, που ακούγονται λίγο… κακόηχα σε πολλούς και έχουν ως αφετηρία τον καθημερινό, σκληρό και συνεπή αγώνα που δίνουν χωρίς ωραία λόγια και… άλλες σάλτσες, κάποιοι αμετανόητοι, για μια καλύτερη ζωή σε ένα διαφορετικό κοινωνικό-πολιτικό σύστημα ή περιβάλλον αν προτιμάτε…

Πολίτες του Προοδευτικού και Δημοκρατικού Χώρου, μετά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού με την πολιτική των μνημονίων και ισοπέδωσαν κεκτημένα, αγροτών, εργατών, μισθωτών, συνταξιούχων, δημοσίων υπάλληλων, επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πολίτες του Δημοκρατικού και Προοδευτικού Χώρου ένα μέρος της κοινωνία μας δυστυχώς πάσχει από μερικά από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην παρακμή των πάντων. Το πρώτο είναι η ελαφρότητα. Το δεύτερο πιο επικίνδυνο είναι η αδιαφορία. Και  τα δύο μαζί δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα. Πρόκειται για την κοινωνία που ζούμε και τα χαρακτηριστικά της, που λίγο ή πολύ έχουν στιγματίσει όλες και όλους μας.

Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά αυτής της κοινωνίας είναι η ανοχή μας σε κάθε είδους προβλήματα. 

Λες και είναι λυμένα όλα τα προβλήματά μας, λες και είναι όλοι εισοδηματίες, άριστοι ή από τζάκι, λες και είναι όλοι  κληρονόμοι… 

Πολίτες του Δημοκρατικού και Προοδευτικού Χώρου τα λέω όλα αυτά, γιατί κάπως έτσι τα εισπράττουμε από σεβαστό κομμάτι της κοινωνίας μας.  Ο ένας χρόνος  διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι μια καλή επέτειος. 

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας. Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα και για τους ίδιους, τόσο η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ επανέρχονται στις παλιές μεθόδους.  Επιδιώκουν τον βούρκο για να σπείρουν απογοήτευση στην κοινωνία.

Πολίτες του Δημοκρατικού και Προοδευτικού χώρου σταθείτε   ενάντια σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε ευθύνεται για την κατάντια της χώρας και του τόπου μας, χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος…

Τίποτα δεν μπορεί να πτοήσει  τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες.

Πολίτες του Δημοκρατικού και Προοδευτικού Χώρου κλείστε τους την πόρτα. 

 

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Μέλος της Ν.Ε. Λακωνίας
Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία


 

 

You may also like

Κοινοποίηση: