Λακωνία

Προτάσεις Δαβάκη προς Αμυρά για τους δασικούς χάρτες

Στη συνάντηση για τους δασικούς χάρτες που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο του Γυθείου παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, συμμετείχε και ο Θανάσης Δαβάκης. Μετά τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Συμμετείχα σήμερα το πρωί (7.5.2021) στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, στο Δημαρχείο του Γυθείου, με θέμα τους δασικούς χάρτες, παρουσία και του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου.

Έθεσα στον Υφυπουργό συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες που ταλαιπωρούν τους Λάκωνες πολίτες εδώ και μερικά χρόνια. Ειδικότερα, οι λύσεις που πρότεινα κινήθηκαν σε τρεις άξονες:

  • Να υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα αιτήματα για τη νομιμοποίηση των αλλαγών χρήσεων.
  • Να δοθεί το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων για αυτούς που δεν υπέβαλαν το 2017.
  • Να υπάρξει ευελιξία στην απόδειξη κυριότητας για τους δασωθέντες αγρούς (Α.Δ).

Ο Γ. Αμυράς αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στο επόμενο διάστημα για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει. 

Συγκεκριμένα, έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για την επεξεργασία και τη σύνταξη των κατάλληλων νομοθετικών παρεμβάσεων, οι οποίες θα προωθηθούν στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Επίσης, όσων αφορά την ενίσχυση και τη στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών, αυτή θα προχωρήσει ταχύτατα με τρεις τρόπους: (α) από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, (β) με εμπλοκή ιδιωτών (υποστηρικτικά) και (γ) με το διορισμό μέσω προκήρυξης 300 νέων δασολόγων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά για την αναλυτική ενημέρωση που μας παρείχε. Θα βρίσκομαι σε συνεργασία μαζί του μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων και την άρση των εμποδίων που ταλαιπωρούν τους Λάκωνες πολίτες. 

 

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

You may also like

Κοινοποίηση: