Νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Π.Τατούλης “κ.Νίκα στο χώρο του Πολιτισμού δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια”

Η δημοσιοποίηση καταλόγου με έργα πολιτισμού εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κας. Λίνας Μενδώνη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, επιβεβαιώνει τον ακραίο λαϊκισμό και την πολιτική υποκρισία του κ.Νίκα.

Το σύνολο σχεδόν των έργων προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε, εντάχθηκε και υλοποιείται με ενέργειες του Πέτρου Τατούλη και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Για μια ακόμη φορά ο κ.Νίκας προσπαθεί να παρουσιάσει ως δικά του έργα, για τα οποία η συνεισφορά του είναι μηδενική έως ελάχιστη.

Ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου υλοποίησε έργα άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού μας αποθέματος (κάτι άλλωστε που προκύπτει από το κατάλογο που δημοσιοποίησε ο κ.Νίκας).

Για το λόγο αυτό άλλωστε, κατά την 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019 στην Τρίπολη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια σε ότι αφορά έργα Πολιτισμού ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζουμε στον κ.Νίκα ότι στο χώρο του Πολιτισμού δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια και τερτίπια και ότι είμαστε κάθετα απέναντι σε κάθε προσπάθεια που πιθανόν να καταβάλει για να απαξιώσει τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και να εκχωρήσει τη διαχείριση του Πολιτισμού σε ΜΚΟ, σωματεία πολιτιστικών διαδρομών κ.τ.λ.

Σε ότι αφορά την «επί παντός καιρού και κυβερνήσεων» Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη, η οποία ευχαρίστησε τον κ.Νίκα για το ενδιαφέρον του για τα έργα Πολιτισμού της Πελοποννήσου, αναφερόμενη στην καλή συνεργασία που είχε όταν ήταν Δήμαρχος Καλαμάτας, θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, αναφέροντας έστω και ένα έργο Πολιτισμού στην Καλαμάτα που φέρει την σφραγίδα του κ.Νίκα.

ΥΓ1. Θυμόμαστε σαν και τώρα τους «ύμνους» της κας. Μενδώνη στον κ.Τατούλη όταν είχε επισκεφθεί την Τρίπολη ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συμβουλεύουμε να περιορίσει τις ευχαριστίες απέναντι στον εκάστοτε Περιφερειάρχη και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλει η θέση της. 

Η εξωκοινοβουλευτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ανταμοιβή της για το ρόλο που έπαιξε στο Ελληνικό και στο Μετρό Θεσσαλονίκης είναι γνωστή σε όλους μας.

ΥΓ2. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ακραίου λαϊκισμού του κ.Νίκα τα έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας:

  • «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΑΠΌ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ 8/2/1944 ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ 9ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ». 
  •  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΗΜΙΟΒΗΣ Δ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

You may also like

Κοινοποίηση: