Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου – γράφεται επίσημα ο επίλογος του Β’ παγκοσμίου πολέμου με τον αριθμό των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές να φτάνει τα 60 εκατομμύρια

487{icon} {views}

905: Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Ζ’ ο Πορφυρογέννητος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου (913-959), της δυναστείας των Μακεδόνων. Έμεινε στην ιστορία περισσότερο για τις επιδόσεις του στα γράμματα, παρά για τις στρατιωτικές του ικανότητες.

1752: Η Μεγάλη Βρετανία, σχεδόν δύο αιώνες αργότερα απ’ ό,τι οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, υιοθετεί το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

1789: Ιδρύεται το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α.

1829: Υπογράφεται η Συνθήκη της Αδριανούπολης, βάσει της οποίας η Πύλη αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

1877: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Κανάρης – ο «ναύαρχος» όπως τον αποκαλούσε ο λαός – ηγετική μορφή του ’21, στρατιωτικός και πολιτικός. 

1937: Πεθαίνει ο Πιερ Ντε Κουμπερτέν, Γάλλος συγγραφέας και παιδαγωγός, γνωστός όμως παγκόσμια ως ο πρωτεργάτης της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

1945: Γράφεται επίσημα ο επίλογος του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την επίσημη τελετή παράδοσης της Ιαπωνίας επί του αμερικανικού πολεμικού «Μιζούρι», που ναυλοχούσε στον κόλπο του Τόκιο. Απολογισμός του φρικτού πολέμου είναι 60 εκατομμύρια σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές που ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια εκείνης της εποχής.

 

 

1969: Εγκαθίσταται στο Ρόκβιλ Σέντερ της Νέας Υόρκης το πρώτο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).

1973: Πεθαίνει ο συγγραφέας Τζον Τόλκιν. Δημιουργός του «Χόμπιτ» και του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

1984: Πεθαίνει ο κορυφαίος πρωταγωνιστής και θιασάρχης Μάνος Κατράκης σε ηλικία 75 ετών. 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: