Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου – δημοσιεύεται για πρώτη φορά ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας του Διονύσου Σολωμού

927{icon} {views}

 

 

1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος το ποίημα «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολομού. Μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο εθνικός ύμνος της χώρας.

1833: Γεννιέται ο Άλφρεντ Μπέρνχαρντ Νομπέλ, Σουηδός χημικός, μηχανικός, εφευρέτης, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Αθλοθέτησε τα ομώνυμα βραβεία, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του.

1879: Ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα πυράκτωσης, ο οποίος λειτουργεί 13½ ώρες προτού σβήσει.

1907: Γεννιέται ο Νίκος Εγγονόπουλος, Έλληνας ζωγράφος και ποιητής, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας.

1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στην Αθήνα.

1972: Αεροπλάνο της Ολυμπιακής, που εκτελεί το δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα, συντρίβεται στη θάλασσα έξω από το Ελληνικό. Τα θύματα ανέρχονται σε 37 και οι διασωθέντες σε 16.

1992: Η Μαντόνα  κυκλοφορεί το SEX – βιβλίο με σαδομαζοχιστικό περιεχόμενο. Δημιουργήθηκε ένα χάος στα ΜΜΕ και επιτέθηκαν στην τραγουδίστρια λέγοντας ότι το είχε παρατραβήξει. Με το πέρασμα του χρόνου, θεωρήθηκε ένα μετα-φεμινιστικό έργο τέχνης ενώ έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα βιβλία που κυκλοφόρησαν ποτέ.

2003:  Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά ο πλανήτης νάνος Έρις.  

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: