Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου : το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

1630: Ο ινδιάνος Κουαντεκίνα γνωρίζει στους βρετανούς αποίκους το ποπ-κορν.

1632: Δημοσιεύεται ο «Διάλογος Περί των Δύο Κύριων Συστημάτων στον Κόσμο» του Ιταλού μαθηματικού, φυσικού και αστρονόμου, Γαλιλαίου. 

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1848: Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» στη Γαλλία, που θα οδηγήσει στην κατάργηση της βασιλείας και στην εγκαθίδρυση της Β’ Γαλλικής Δημοκρατίας.

1948:Ξεσπά η κομμουνιστική επανάσταση στην Τσεχοσλοβακία.

1973: Ψυχρός Πόλεμος: Έναρξη διπλωματικών επαφών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Νίξον στο Πεκίνο.

1974: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον από τον Σάμουελ Μπάικ – ο μοναχικός, αντικοινωνικός αντι- ήρωας, ο οποίος βλέπει διαρκώς να διαλύεται το αμερικανικό όνειρο της ευημερίας. Το 2004 στην ταινία «Η Δολοφονία του Ρίτσαρντ Νίξον», τον Σάμουελ Μπάικ υποδύθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός, Σον Πεν.

1986: Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθωώνει τους πέντε φύλακες που πρωτόδικα θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την τραγωδία της Θύρας 7 και είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ετών.

1990: Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Γιάννη Αλευρά, ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

1993: H «Ορχήστρα των Χρωμάτων» υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάνου Χατζιδάκιδίνει συναυλία διαμαρτυρίας κατά του Νεοναζισμού με έργα Βάιλ, Λιστ και Μπάρτοκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιέχει ένα κείμενο – μανιφέστο του μεγάλου έλληνα συνθέτη κατά του νεοναζισμού, με τίτλο «Σκέψεις και παρατηρήσεις για το αναζωογονημένο φαινόμενο του νεοναζισμού».

1997: Στο Ρόσλιν της Σκωτίας, οι επιστήμονες ανακοινώνουν την επιτυχημένη κλωνοποίηση του προβάτου, ονόματι Ντόλι.

2003: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που πέφτει από την ύψους 15 μέτρων γέφυρα του Αλιάκμονα στα παγωμένα νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 15 άτομα.

2011: Από τις σπάνιες φορές που ο εγκέλαδος χτυπά τη Νέα Ζηλανδία. 185 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη, Christchurch. 

2015: Στο Μπαγκλαντές επιβατηγό με 100 επιβάτες βυθίζεται σε ποτάμι με αποτέλεσμα να πνιγούν 70 άτομα.   

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: