Λακωνία

Σπάρτη – Κατεβάσανε ρολά οι επαγγελματίες

Με κινητοποιήσεις και κλείσιμο των καταστημάτων τους στην Σπάρτη προχώρησε ο κλάδος της εστίασης, ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα, μετά την εφαρμογή των νέων περιορισμών ενάντια στη μετάδοση του κορονοϊού.

 

 

Με τις επιπτώσεις των νέων μέτρων στην εστίαση να μεταφράζονται σε απώλεια τζίρου έως και 50% στο πρώτο διήμερο εφαρμογής τους και έως και 80% τις επόμενες μέρες, οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

 

 

Την Τρίτη (16/11) πραγματοποιήθηκε ενδεικτική κίνηση διαμαρτυρίας, προχωρώντας σε κλείσιμο των καταστημάτων τους και στην Σπάρτη , επίσης με ανακοίνωση του ο εμπορικός σύλλογος και ο σύλλογος κομμωτών Σπάρτης έκλεισαν τα καταστήματα τους από τις 11:00 έως τις 14:00.

 

 

Οι επιχειρηματίες, προειδοποιώντας για επερχόμενα λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας, υπό την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), αναμένεται να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

 

Τι ζητούν οι καταστηματάρχες Συγκεκριμένα, ο κλάδος ζητεί:

Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας.
Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

 

 

Υπάρχει, μάλιστα, μια σύγχυση όσον αφορά τον έλεγχο των παραστατικών σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ τα νέα μέτρα έχουν δυσκολέψει πολύ την κατάσταση, μειώνοντας τον αριθμό των πελατών και οδηγώντας σε μείωση του τζίρου της τάξης του 30% με 50% πανελλαδικά και αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο ήταν και το δεύτερο της εφαρμογής των μέτρων. Τα πράγματα την περασμένη εβδομάδα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο και η μείωση του τζίρου άγγιξε ακόμη και το 80%, προβληματίζοντας τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι αποτελούν έναν από τους κλάδους που έχουν πληγεί βαθύτατα την εποχή της πανδημίας.

 

 

 

 Studio Photography Sparti Alexandros Bougadis

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητά Τηλέφωνα

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους

Τηλ. 2731402655 – 6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: