Πολιτική

Στήριξη για τους πυρόπληκτους και νέα πολιτική για τη δασοπυρόσβεση ζήτησε ο Θανάσης Δαβάκης

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες του Δήμου Ανατολικής Μάνης, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, ζήτησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης στην ομιλία του πριν λίγο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της χώρας.

Στην ομιλία του, ο Λάκωνας βουλευτής ανέλυσε με ποσοτικά στοιχεία το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο Δήμος Ανατολικής Μάνης από την πρόσφατη πυρκαγιά και ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων κατοίκων της περιοχής.

Ζήτησε επίσης να ληφθεί υπ’ όψη η πρόταση του Δήμου Ανατολικής Μάνης για ένα νέο μοντέλο πρόληψης και καταπολέμησης των πυρκαγιών. Ειδική αναφορά έκανε στους ηρωικούς εθελοντές που με ό,τι μέσο διέθεταν στάθηκαν δίπλα στις επίγειες δυνάμεις.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και η προστασία του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας είναι αναπόσπαστα κομμάτια της Συντηρητικής πολιτικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι το δάσος και οι καλλιέργειες αποτελούν εθνικό κεφάλαιο που πρέπει να προστατεύσουμε και να συντηρήσουμε, για να μπορέσουμε να το παραδώσουμε στα παιδιά μας. 

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: