Λακωνία

Στην Σπάρτη ήρθαν οι πρώτοι πρόσφυγες – αρκετές οι αντιδράσεις

790{icon} {views}

 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Σπάρτη για την απόφαση της Κυβέρνησης να έρθουν παράνομοι ή νόμιμοι  μετανάστες (250 άτομα)  που σύμφωνα με πληροφορίες είναι από το Ιράκ και Ιράν και όχι Σύριοι μετανάστες, σε κεντρικό ξενοδοχείο που ήταν στα πρόθυρα κλεισίματος , το οποίο φυλάσσετε από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα από νωρίς οι δυνάμεις της Αστυνομίας κρατούσαν ανοικτό τον δρόμο προς το ξενοδοχείο ,  ενώ κάποιοι αγανακτισμένοι δημότες Σπάρτης αντιδρούσαν και ζητούσαν να μην αποβιβαστούν στην πόλη τους.

Οι  κάτοικοι ρωτούν τον Δήμαρχο γιατί τους επέτρεψε να έρθουν , από την στιγμή που ο ίδιος είχε δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο , ότι η Σπάρτη δεν θα δεχθεί πρόσφυγες.

Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν ακόμα 250 μετανάστες στην Λακωνία και παραμένει άγνωστο πόσοι τελικά θα «φιλοξενηθούν» στην Σπάρτη.

Οι σημερινές πληροφορίες  κάνουν λόγο για περίπου 1200 αλλοδαπούς, ο αριθμός αυτός όμως μπορεί να αγγίξει και τις 6.000 σε μια πόλη 15.000 κατοίκων , με τις αρχές έτοιμες μεν αλλά βουβές.

Περιμένουμε μια απάντηση  από του Βουλευτές του Νομού και ειδικότερα της Ν.Δ που έλεγαν ότι δεν θα έρθουν στην περιοχή μας μετανάστες , όσο και  από το Δήμαρχο της πόλεως Σπάρτης , αλλά  και από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας ,  για το τι πρόκειται να συμβεί στην περιοχή της Σπάρτης και της Λακωνίας, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τους πολίτες , αλλά και τα μικρά παιδιά , που είχαν μάθει να κυκλοφορούν ελεύθερα σε μια ασφαλή πόλη , αν κινδυνεύει η ασφάλεια τους , γιατί κανείς δεν ξέρει από που προέρχονται , μιας και αρκετοί από αυτούς όταν έμπαιναν στην χώρα μας , δεν είχαν νόμιμα έγραφα, επίσης είναι άνθρωποι με άλλες αρχές , πολιτισμό , θρησκεία , τέλος για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν στην περιοχή της Λακωνίας. 

Πολλά ΜΜΕ αναφέρουν ότι “Οι φαλιρισμένοι ξενοδόχοι τα «τσεπώνουν» για να φιλοξενήσουν στα ξενοδοχεία τους, όλους αυτούς τους «κατατρεγμένους» μετανάστες. Φαλιρισμένοι διότι τα χρέη για τις επιχειρήσεις τους τουλάχιστον ως προς την Εφορία είναι αρκετά μεγάλα και για να μπαλώσουν τρύπες, αποδέχονται τους ΛΑΘΡΟ σαν καλούς Σαμαρείτες…” αυτό συμβαίνει τώρα και στην πόλη της Σπάρτης.

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

 

You may also like

Κοινοποίηση: