Λακωνία

Συνάντησης Αραχωβίτη-Αμυρά για δασικούς χάρτες

Δασικοί χάρτες: Κεφαλαιώδης μεταρρύθμιση αλλά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών 

 

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα  Φυσ. Περιβάλλοντος & Υδάτων Κων/νο Αραβώση είχε σήμερα, 7 Μαίου, στο δημαρχείο της Ανατολικής Μάνης ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ.Αραχωβίτης, με θέμα τους δασικούς χάρτες.

Τα θέματα που έθεσε ο κ. Αραχωβίτης στον Υφυπουργό ήταν: 

  • Το ζήτημα του ιδιαίτερου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Μάνης.
  • Το ζήτημα των δασωμένων αγρών (ΑΔ) αλλά και των εκχερσωμένων αγρών προ και μετά του 1975 (ΔΑ), που είναι και το πλέον δυσεπίλυτο για την περιοχή της Μάνης. 
  • Το ζήτημα του προσωπικού που κρίνεται απαραίτητο να στελεχώσει τις δασικές υπηρεσίες, προκειμένου να “τρέξει” τη διαδικασία προς όφελος των πολιτών.
  • Την υποχρέωση του Δημοσίου να επιτρέψει την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, εφόσον πρόκειται για νέα ανάρτηση.

Οι δασικοί χάρτες είναι μία κεφαλαιώδης μεταρρύθμιση για τη χώρα μας που ξεκίνησε το 2017. Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη χωρίς κυρωμένους δασικούς χάρτες, μολονότι πρόκειται για μία υποχρέωση που προκύπτει από το Σύνταγμα του 1975. Η διαδικασία πρέπει να γίνει προς όφελος τόσο του περιβάλλοντος, όσο και των πολιτών που ζούν και καλλιεργούν πάνω σε αυτά τα χώματα.

“Η  πρωτοβουλία του Υφυπουργού να βρεθεί στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ανάρτησης των δασικών χαρτών και το κάλεσμα σε συζήτηση ήταν χρήσιμη και την χαιρετίζουμε. Εξίσου χρήσιμο είναι να μπορούν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και οι φορείς των κατοίκων και οι δημοτικές παρατάξεις” σχολίασε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

You may also like

Κοινοποίηση: