Λακωνία

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Μάνης με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Μάνης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για έργα και παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα

 

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη είχε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση του Δήμου μετά το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή, η πορεία των έργων και οι παρεμβάσεις που προωθούνται για την ανακούφιση των πληγέντων και την ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Δήμαρχος τούς ενημέρωσε σχετικά με τις έως τώρα ενέργειες του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μελέτες στις οποίες προχώρησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και έχουν ήδη υποβληθεί προς τα αρμόδια Υπουργεία για χρηματοδότηση, οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικές καταστάσεις έργων προϋπολογισμού περίπου 12,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Περιφερειάρχης ανέλυσε τις δράσεις που σχεδιάζονται καθώς και την πίστωση που διατίθεται από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι ήδη σε εξέλιξη καθαρισμοί υδατορεμάτων με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 300.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο συνολικός προϋπολογισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα θα φτάσει τις 500.000 ευρώ. Ο κ. Νίκας ενημέρωσε ακόμη πως μέσα στον επόμενο μήνα θα υπογραφεί συμφωνητικό για έργα οδοποιίας ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Περιφέρεια πρόκειται να χρηματοδοτήσει τον Δήμο με 2 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και 300.000 ευρώ για δενδροφυτεύσεις (κυπαρίσσια, ευκάλυπτους, πλατάνια κ.ά), ενώ έχουν προβλεφθεί και πολιτιστικές δράσεις που αφορούν σε προγραμματικές συμβάσεις για μελέτες  για τον Παλαιόπυργο και το Αρχαίο Θέατρο Γυθείου. Ο κ. Νίκας τόνισε πως τα παραπάνω αφορούν μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά από την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο κ. Ανδρεάκος ευχαρίστησε τον κ. Νίκα για την επίσκεψη και για την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη της Περιφέρειας.

 

 

Βιομετρικές Φωτογραφίες για :
Ταυτότητες , Αδειών Οδήγησης , λοιπών εγγράφων.
Εκτυπώσεις φωτογραφιών υψηλής ποιότητας σε μεγέθη 10*15 , 13*18 , 21*29 (Α4).
Φωτογραφίσεις :
Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων.
Προσιτές Τιμές.
Ευαγγελιστρίας 18 Β (και Χαμαρέτου γωνία).
Σπάρτη.
Τηλ. 6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: