Αστυνομικά

Σύλληψη 47χρόνου για παράβαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

770{icon} {views}

 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση υποθέσεων για παράνομη εκπομπή καναλιών συνδρομητικής υπηρεσίας, μέσω πλατφορμών πειρατικής μετάδοσης, πρόεκυψε η εμπλοκή του 47χρονου συλληφθέντα.

Κατά την έρευνα στην οικία του στην Αθήνα βρέθηκαν σε λειτουργία και κατασχέθηκαν συσκευή IP TV και διαδικτυακός δέκτης (IP TV), ο οποίος έδινε τη δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών, χωρίς νόμιμη συνδρομή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: