1η ΤΟΜΥ Σπάρτης – παραπεμπτικό μαστογραφίας χωρίς ραντεβού για τον Οκτώβριο

Η 1η ΤΟΜΥ Σπάρτης με αφορμή το μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού δίνει τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες που επιθυμούν να λάβουν το παραπεμπτικό της μαστογραφίας τους  να προσέλθουν στην Μονάδα καθημερινά κατά τις ώρες 7 π.μ. έως 3 μ.μ. (άνευ ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου 2019). 

Πληροφορίες: 1η ΤΟΜΥ Σπάρτης, διέυθυνση Όθωνος Αμαλίας 93 (Ισόγειο) και τηλέφωνο επικοινωνίας 27310- 81833.
(Παρακαλούμε διαβάστε το ακόλουθο ενημερωτικό που περιλαμβάνει πληροφορίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τις γυναίκες που πρέπει να πραγματοποιούν μαστογραφία στον προληπτικό τους έλεγχο).

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που προσβάλλει μια στις εννέα γυναίκες. Η πρόληψη παραμένει πάντα η καλύτερη θεραπεία καθώς η ασθένεια είναι σήμερα ιάσιμη εάν ανιχνευθεί έγκαιρα.
Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες:
– να ελέγχουν τακτικά τον μαστό τους με ψηλάφηση, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, μετά την 7η μέρα μετά την έναρξη της περιόδου.
– να επισκέπτονται άμεσα τον γιατρό τους εάν τα περισσότερα οζίδια του μαστού είναι καλοήθη (μη-καρκινικά) και μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς επιπτώσεις
– να κάνουν μαστογραφία σύμφωνα με τις οδηγίες της American Cancer Society.
Συστάσεις προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του μαστού (ACS)


 Οι γυναίκες που δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου συνιστάται να αρχίζουν τον προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία από την ηλικία των 45 ετών.

 Στις γυναίκες ηλικίας 40 έως 44 πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν ετήσιο προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία, εάν το επιθυμούν.
 Οι γυναίκες ηλικίας 45 έως 54 πρέπει να ελέγχονται με μαστογραφία κάθε χρόνο.
 Οι γυναίκες 55 ετών και άνω συνιστάται να κάνουν προληπτική μαστογραφία κάθε 2 χρόνια, ή μπορεί να συνεχίσουν τον ετήσιο έλεγχο.
 Ο έλεγχος θα πρέπει να συνεχιστεί για όσο διάστημα μια γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και αναμένεται να ζήσει ακόμα άλλα 10 χρόνια ή περισσότερο. (American Cancer Society, 2016)

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook 

You may also like

Κοινοποίηση: