1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο στο Μανουσάκειο Μουσείο

 

Tην Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 21.00′, στην αυλή του Μανουσακείου Μουσείου Αστικού και Λαϊκού Πολιτισμού (Ανανίου 13, Σπάρτη), θα πραγματοποιηθεί 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας που συμμετείχαν στο Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» να παρουσιάσουν τα μαθητικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, καθώς και διάχυση καλών πρακτικών.

Επισημαίνεται ότι το Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εγχείρημα που στοχεύει να παρέχει στους/τις μαθητές/τριες τη δυνατότητα να μετατραπούν από θεατές – καταναλωτές εικόνων σε μελετητές – ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και στον κόσμο που τους/τις περιβάλλει, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες ψηφιακού γραμματισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και να τιμήσουν έτσι τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό εγχείρημα.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

– Γυμνάσιο Μολάων & ΓΕΛ Μολάων
–  2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
– 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
– 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος»
– 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
– Γυμνάσιο Γερακίου
– Γυμνάσιο Ελαφονήσου με Λ.Τ. 
– 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: