130.000 ευρώ στο Δήμο Σπάρτης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου.

448{icon} {views}

Τη θετική απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών έλαβε ο Δήμος Σπάρτης στο αίτημά του για χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου- 1ου Λυκείου Σπάρτης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 130.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα,  εκτός από τους μαθητές των ανωτέρω σχολείων, ως χώρος άθλησης της νεολαίας της πόλης μας.

Ο Δήμος Σπάρτης με την πραγματοποίηση έργων συντήρησης ή αποκατάστασης υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων αποδεικνύει ότι, καταβάλει εντατικές προσπάθειες, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει, στο μέτρο του δυνατού, να πορεύεται με βασική αρχή, να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου, γιατί θεωρεί τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό βασικό κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να προσφέρεται δωρεάν σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.

Τέλος, ευχαριστούμε και το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη, που στέκεται συμπαραστάτης στις προσπάθειες του Δήμου και συμβάλει πάντα στην άρτια και άμεση συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: