Λακωνία

Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Λακωνίας με θέμα: “Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 της ΟΤΔ Πάρνωνα – Υποδράσεις Ιδιωτικού & Δημόσιου Χαρακτήρα».”

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018  η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ με θέμα« Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 της ΟΤΔ Πάρνωνα – Υποδράσεις Ιδιωτικού & Δημόσιου Χαρακτήρα»
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας όπως και πλήθος μελών. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης αφού απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό συνέχισε στην παρουσίαση των ομιλητών. Ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ, κ. Μαρίνης Μπερέτσος, με τις στοχευμένες παρεμβάσεις του διευθύνοντα συμβούλου, κ. Σπυρίδωνα Φλώρου, παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες του προγράμματος και τα χαρακτηριστικά αυτού και εν συνεχεία παραχώρησε το λόγο στον κ. Μιχαήλ Ζώταλη, πολ. Μηχανικό και συνεργάτη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα,  ο οποίος ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή και τους στόχους του θέματος.
Στο πρώτο σκέλος της παρουσίασης  ο κ. Ζώταλης επικεντρώθηκε στην ανάλυση των υποδράσεων δημόσιου χαρακτήρα. Ο ομιλητής παρουσίασε τους δικαιούχους  και τις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος όπως και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επιπροσθέτως επισήμανε λεπτομέρειες μείζονος σημασίας που οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους οι επενδυτές με στόχο την «ορθότητα – πληρότητα» των δικαιολογητικών που υποχρεούνται να καταθέσουν.
Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του ο συνεργάτης της Αναπτυξιακής Πάρνωνα επικεντρώθηκε στις υποδράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες που ήταν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις επελέξιμες δαπάνες και τους δικαιούχους του προγράμματος. Υπογραμμίστηκαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης και τέλος η διαδικασία υλοποίησης και πληρωμής. Ο κ. Ζώταλης επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες και συνήθη λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία της κατάθεσης του φακέλου και τόνισε τη σημασία που έχει η «ωριμότητα» της πρότασης του υποψηφίου για την τελική αξιολόγηση.
Με το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση μέσα από την οποία εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των μελών του Επιμελητηρίου και εκφράστηκαν απορίες οι οποίες αναλύθηκαν από τους ομιλητές.

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: