15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία και στη  Σπάρτη

617{icon} {views}

 

Στην Σελλασία, αλλά και στην  Σπάρτη θα πραγματοποιηθεί η 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, από 2 έως 6 Αυγούστου 2018

Ευρύτατη σύσκεψη με θέμα την μορφή των φετινών εκδηλώσεων για την 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κυρίας Γεωργία Γαλανοπούλου, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Βαγγέλης Βαλιώτης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και μέλη του Δ.Σ., ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Νίκος Φλώρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σαράντος Καπετανάκης εκπροσωπώντας την παράταξη Ενωμένοι Πολίτες, τα μέλη του Συμβουλίου της Τ.Κ. Σελλασίας, ο Πρόεδρος της ΑΜΚ Γιορτή Ελιάς και Λαδιού κος Μανούσος Μανουσάκης και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κος Παναγιώτης Φλώρος και μέλη του Δ.Σ. καθώς και αρκετοί εκθέτες.

Της σύσκεψης είχε προηγηθεί η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης για συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων και για μεταφορά μέρους τους και κυρίως της έκθεσης στο κέντρο της Σπάρτης. Στην πρόταση αυτή είχε τοποθετηθεί, ήδη θετικά και η ΑΜΚ Γιορτή Ελιάς και Λαδιού μεταφέροντας την επιθυμία των εκθετών.

Από την σύσκεψη αποφασίστηκε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Αυγούστου στον καθιερωμένο χώρο, στις μόνιμες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού Σελλασία, ενώ η καθιερωμένη Έκθεση των τυποποιητών Λακωνικών Προϊόντων, αλλά και υποστηρικτικών επιχειρήσεων του γεωργικού τομέα (γεωργικά εφόδια, εξοπλισμός, υπηρεσίες, κλπ), θα πραγματοποιηθεί σε τμήμα της Κων/νου Παλαιολόγου πλησίον του Αγάλματος του Λεωνίδα, από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Επιπλέον ο Εμπορικό Σύλλογος Σπάρτης αποφάσισε την διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» για τις 4 Αυγούστου ώστε οι δύο θεσμοί να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την επίτευξη της μέγιστης επισκεψιμότητας στην πόλη μας.

Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ορίστηκε Οργανωτική Επιτροπή της 15ης Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, με Πρόεδρο τον κο Μανούσο Μανουσάκη η οποία και θα ανακοινώσει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, με έμφαση στη διατήρηση του χαρακτήρα του θεσμού, αλλά και στην συμμετοχή όλων των φορέων και των επιχειρήσεων που το επιθυμούν.

Για πληροφορίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο Δήμο Σπάρτης, στο τηλέφωνο 27313 61223.    

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: