Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων 28ης Οκτωβρίου στο Γύθειο

 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου 28 ης Οκτωβρίου 1940 καθώς και στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες Λάκωνες Αεροπόρους που θα πραγματοποιηθούν στο Γύθειο.

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων 28ης Οκτωβρίου

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 11.00 π.μ. : Προσκύνημα της μαθητιώσας νεολαίας στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων. Kυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 07.30 π.μ. : Εορταστικά εμβατήρια στους δρόμους της πόλης. Ώρα 08.00 π.μ. : Έπαρση Σημαίας στην πλατεία Ηρώου με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος. Ώρα 10.00 π.μ. : Προσέλευση των Σχολείων, Συλλόγων και Οργανώσεων της πόλης με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους στην πλατεία Δημαρχείου, από όπου σε πομπή, θα μεταβούν στον Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα 10.20 π.μ. : Πέρας προσέλευσης Επισήμων. Ώρα 10.30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας μετάβαση στο Ηρώο – Επιμνημόσυνη δέηση, Κατάθεση στεφάνων, Σιγή ενός λεπτού, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. – Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τη Φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Γυθείου

κα. Σταυρούλα Αποστολάκου – Παρέλαση Σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Στρατού και Μηχανοκίνητου

Τμήματος Π.Υ. Γυθείου. – Χοροί από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης στην πλατεία Δημαρχείου. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα φιλοξενήσουν τους επίσημους προσκεκλημένους στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου.

Πρόγραμμα Επιμνημόσυνης Δέησης για τους Πεσόντες Λάκωνες Αεροπόρους Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 Ώρα 10.45 π.μ. : Προσέλευση αντιπροσωπειών των Σχολείων, Συλλόγων, Οργανώσεων της πόλεως με τις

Σημαίες και τα Λάβαρά τους και συγγενών πεσόντων, στον προ του Μνημείου Πεσόντων Λακώνων Αεροπόρων χώρο (δημοτικός κήπος Γυθείου). Ώρα 10.55 π.μ. : Πέρας προσέλευσης επισήμων. Ώρα 11.00 π.μ. : Επιμνημόσυνη Δέηση.

– Προσκλητήριο Πεσόντων από μαθητές του Γενικού Λυκείου Γυθείου. – Κατάθεση στεφάνων. – Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. – Εθνικός Ύμνος. – Εκφώνηση επίσημης ομιλίας από τον Σμήναρχο Ι. Απόστρατο

κ. Πανταζίση Ευστράτιο

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ν. Ανδρεάκος

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ Τα της Ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης. Τα της στρατιωτικής παρέλασης η Διοικήτρια του ΙΙΙ Τάγματος Γυθείου. Τα της τάξης ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου. Τα της Φιλαρμονικής η Αρχιμουσικός αυτής. Τελετάρχης ορίζεται η Αντιδήμαρχος κα. Γεωργία Λυροφώνη.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ’. Επίσης οι Δημοτικές, Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές, Λιμενικές και Δημόσιες Αρχές, οι Εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες των Σχολείων της πόλης, οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφεδροπολεμιστών & οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων και όλοι οι πολίτες του Δήμου.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, το Γύθειο, θα λάβουν χώρα τα κάτωθι κατά τις ημερομηνίες 26, 27 και 28 Οκτωβρίου: Σημαιοστολισμός Δημοσίων Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., κατοικιών, πλατειών, κεντρικών οδών του Δήμου. Φωταγώγηση των ανωτέρω κατά τις ημερομηνίες 26 & 28 Οκτωβρίου 2018.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Κοινοποίηση: