ΑθλητικάΑθλητικά Νέα.

3ος ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

346{icon} {views}

kastoreios-dromos-696x453

Η Τοπική Κοινότητα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ τον 3ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου(ακριβής μέτρηση 22.400μ.) και τον αγώνα παιδιών 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού και 3χλμ.για παιδιά Γυμνασίου και 1ης Λυκείου.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 20/12/2015

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

1) Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης

2) Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου ΄΄Η ΛΟΥΣΙΝΑ΄΄

3)Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου ΄΄Ο ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ΄΄

4)Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακαιδέμονος

5)Αθλητική Ένωση Πελλάνας – Καστορείου

6)Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου ΄΄Ο ΚΑΣΤΩΡ΄΄

7)Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Καστορείου

8)ΛΕΦΩΣ

9)Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

10)Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης

11)300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης

12)ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ

13)ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Tόπος διεξαγωγής: Καστόρι Λακωνίας Δήμου Σπάρτης(το Καστόρι βρίσκεται πάνω στον Ταΰγετο-20χλμ. από την Σπάρτη. Με το που μπείτε στην Σπάρτη ερχόμενοι από Αθήνα, στον κόμβο του νοσοκομείου της Σπάρτης, υπάρχει η πινακίδα που λέει Καστόρι, Λογκανίκος, Γεωργίτσι, στρίβετε δεξιά στην κατεύθυνση της πινακίδας και μετά από 20 χλμ. θα βρείτε το Καστόρι. Πάνω σε αυτόν τον δρόμο δεν στρίβετε πουθενά).

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ. για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, 11.00 π.μ. ο αγώνας του 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού και 11.15 ο αγώνας των 3χλμ.για παιδιά Γυμνασίου και 1ης Λυκείου. Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν  πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, απέναντι από την εκκλησία και έξω ακριβώς από τα γραφεία των φίλων του Ταϋγέτου ΄΄η Λουσίνα΄΄.

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο-στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 5.400 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσον αφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι:

μονοπάτια:  71,75%

άσφαλτος: 4,48%

χωματόδρομος δασικός:  23,77%

Υψομετρικά προφίλ:

Ξεκινάτε από τα 440μέτρα περίπου και φτάνετε μέχρι τα 1.434 μέτρα, και μετά καταλήγετε στα 440 μέτρα όπου και τερματίζετε (δείτε τον επισυναπτόμενο χάρτη)

22389525218_b667c0045f_o

Ασφάλεια αγώνα:

Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει το δίκτυο Ασυρματιστών Λακωνίας, όπου με τους ασυρμάτους τους, θα ενημερώσουν άμεσα και έγκαιρα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Πόντοι για τον OLYMPUS MARATHON: Ο αγώνας κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS Marathon, δίνει τους αντίστοιχους πόντους με βάση τα αποτελέσματα του καθενός δρομέα στον αγώνα, ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα κατάλληλα μόρια προκειμένου να συμμετάσχει στον OLYMPUS MARATHON. Μετά το πέρας του αγώνα, τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS MARATHON, προκειμένου να βγουν τα μόρια που αντιστοιχούν στον καθένα.

 Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν 6 σημεία τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή. Αυτά είναι τα εξής:

1) Άγιος Μάμας στο 5o χλμ.(υψ.500μ.)

2) Θέση Λάτα  στο 8,5ο χλμ.(υψ.980μ.)

3) Λουσίνα στο 11,7ο χλμ.(υψ. 1.117μ.)

4) Άμμους(υποσταθμός)

5) Θέση Αγ.Νικόλαος στο 14,9ο χλμ.(υψ. 1.407μ.)

6) Θέση Λάτα στο 18,3ο χλμ. (υψ.980μ.)

7) Άγιος Μάμας στο 21,8o χλμ.(υψ.500μ.)

Στα σημεία ανεφοδιασμού θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, σταφίδα και αλμυρά.

Ιατρική – ασύρματη κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Καστόρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 5 ώρες(μέχρι τις 15.00).

Φύλαξη πραγμάτων: Στο Γυμνάσιο και Λύκειο του χωριού, όπου θα μπορούν οι δρομείς να αλλάξουν και να πλυθούν στα διαμορφωμένα αποδυτήρια, θα είναι στην διάθεσή τους και για την φύλαξη των προσωπικών τους ειδών, ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Μοίρασμα αριθμών ΒΙΒ Νumber: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου ΄΄Η Λουσίνα΄΄, τις εξής μέρες και ώρες:

-το Σάββατο 19/12/2015 από τις 17.00-21.00

-την Κυριακή την ημέρα του αγώνα δηλαδή, από τις 07.45

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 09.00)

Αποδυτήρια – χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη. Τα εν λόγω κτίρια, βρίσκονται πλησίον του κέντρου του χωριού, όπισθεν της κεντρικής εκκλησίας.

 

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο καθώς και δίπλωμα. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

-17 – 29 ετών

-30 – 39 ετών

-40 – 49 ετών

-50 – 59 ετών

-60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

-17 – 39 ετών

-40 – 59 ετών

-60 & άνω

Όπου θα δοθεί κύπελλο στους πρώτους και ειδικό αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους δεύτερους και στους τρίτους αντίστοιχα,  ενώ θα γίνουν και ειδικές βραβεύσεις. Επίσης με το τέλος του αγώνα θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα δρομέα σακούλα με προϊόντα και αναμνηστικά με τις φροντίδες των κατοίκων του Καστορείου.

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip επιστρέφεται.

 

You may also like

Κοινοποίηση: