Απάντηση του κ .Ηλ. Στρατηγάκου στην κ Καρλαύτη.

440{icon} {views}

Ο κ.Ηλίας Στρατηγάκος απάντησε στην κ.Καρλαύτη για τις ελλείψεις κτηνιατρικού προσωπικού  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ίδιος είχε στείλει επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον περασμένο Αύγουστο αλλά ακόμη περιμένει απάντηση.

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες από καιρό παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση των απαιτουμένων από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων τους. Η συνταξιοδότηση μονίμου προσωπικού και η μη πρόσληψη ούτε εποχικού προσωπικού επιδείνωσε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανταπόκρισή τους, μετά και την εμφάνιση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας στην Αχαΐα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανταποκρινόμενη στην επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού των βοοειδών της περιοχής της για την ΟΖΔ, παρήγγειλε ήδη και προμηθεύτηκε τα απαραίτητα εμβόλια, όμως παρά ταύτα υφίσταται εξαιρετικά έντονο το πρόβλημα όπως περιγράφεται (επισυνάπτεται το έγγραφο) από τη ΔΑΟΚ Λακωνίας. Επίσης έντονο παρουσιάζεται το πρόβλημα στην Κορινθία και στις υπόλοιπες ΠΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (επισυνάπτονται έγγραφα).

Ακόμη τονίζεται η ακατανόητη εξαίρεση κατανομής κτηνιατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, ακόμη και από την κατανομή θέσεων γεωτεχνικού προσωπικού από τον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (έγγραφο ΓΓ 26-1-2016 Α.Π.796/10308)

Παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατό να βρεθεί λύση άμεσα, για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα τμήματα Κτηνιατρικής κυρίως Λακωνίας, Κορινθίας, αλλά και στο σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας για τη στελέχωσή τους.

“Συνιστώ έστω και όψιμα στη συνάδελφο να πιέσει τους προσφιλέστατούς της ομόψηφους αρμοδίους να πράξουν τα δέοντα και όχι να εγκαλεί άδικα την Περιφέρεια”, σημειώνει με νόημα ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ.”

 

Sparta Voice web radio

You may also like

Κοινοποίηση:

Ακολουθήστε μας στα social media

Αποκτήστε το ημερολόγιο 2021 με 13 φύλλα Λακωνικού τοπίου , πληροφορίες 6909031174