9 μήνες χωρίς αναβατόριο για ΑμΕΑ η Ακρόπολη

Εννιά μήνες εκτός λειτουργίας το μοναδικό αναβατόριο για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Ακρόπολη.

 

 

Στις 30 Μαρτίου στην τριήμερη σχολική εκδρομή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού, στην Ακρόπολη , ο μικρός Ερμής άτομο με ειδικές ανάγκες είδε ότι δεν μπορούσε να επισκεφτεί την Ακρόπολη , λόγο του ότι το αναβατόριο ήταν χαλασμένο. 


Το Υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωση του δήλωσε ότι «H Υπηρεσία δεν αξιολόγησε, ως όφειλε, τη σοβαρότητα του προβλήματος και δεν ενημέρωσε σχετικώς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αντιστοίχως, δεν επέδειξε τη δέουσα ευαισθησία ώστε να απαντήσει στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού» , μια ανακοίνωση που το Υπουργείο αναλαμβάνει την ευθύνη , αλλά ουδείς αρμόδιος υπάλληλος δεν παραιτείται , ώστε να μην υπάρχουν ξανά τέτοιου είδους προβλήματα. 

Η μητέρα του παιδιού στο Open tv δήλωσε «Συνήθως ο γιος μας δεν αντιδρά έτσι, αλλά άρχισε να κλαίει. Τον πήρε ο πατέρας του στην πλάτη, είναι 60 κιλά ο Ερμής, και φτάσαμε μέχρι τα Προπύλαια. Όμως, όλη η διαδρομή είναι επικίνδυνη και είπαμε μέχρι εδώ μπορούμε, δεν γίνεται να φτάσουμε παραπάνω. Ένας πατέρας που ήταν δίπλα μας είπε ότι «δεν θα ανέβει κανείς στην Ακρόπολη, εάν δεν ανέβει και ο Ερμής μαζί μας»

Τελικά αφού πήραν το καρότσι στα χέρια τους , κατάφεραν και το ανέβασαν στην Ακρόπολη , ένα περιστατικό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας κάνοντας την Ελλάδα διεθνώς ρεζίλι.  

 

Κοινοποίηση: