980.000 ευρώ έργο προστασίας των ακτών Ξυλοκάστρου Κορινθίας

Πέτρος Τατούλης: «Δημοπρατείται το έργο προστασίας των ακτών στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και στη θέση Μαύρα Λιθάρια»

 

 

Με προϋπολογισμό 980.000 ευρώ εγκρίθηκε χθες 17-4 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η επείγουσα δημοπράτηση του έργου προστασίας των ακτών στην περιοχή του λιμανιού του Ξυλοκάστρου και του οικισμού Αριστοναυτών, όπως και στη θέση “Μαύρα Λιθάρια”, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα  παρεμβάσεις θωράκισης των κατοικιών και των οικοδομών που απειλούνται σφοδρά από το φαινόμενο της διάβρωσης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε αίτημα των κατοίκων της περιοχής στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου και πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή συνοδευόμενος από τις τεχνικές υπηρεσίες, συνεργάτες του και πολίτες, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτητα εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων και των διαδικασιών.

Παράλληλα, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «εξειδικευμένοι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει μια συνολική μελέτη για την θωράκιση του συνόλου της ακτογραμμής, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ένα πρόβλημα εικοσαετίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού είναι επικίνδυνο με τις παρεμβάσεις το φαινόμενο να μετατοπίζεται σε διπλανές περιοχές. Παραμένουμε πάντα δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματα τους, όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές και οι πόροι μειωμένοι», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: