Best of...Προορισμοί

Ο οδοντωτός των Καλαβρύτων και το φαράγγι του Βουραϊκου

3714{icon} {views}

Μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Πελοποννήσου είναι ο οδοντωτός και το φαράγγι του Βουραϊκού.

 

 

Ο Oδοντωτός Καλαβρύτων – Διακοπτού αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τρένο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης.

 

 

 

 

Στη βόρεια Πελοπόννησο, ανάμεσα στο όρος Χέλμος και τις ανατολικές επεκτάσεις του όρους Παναχαϊκό βρίσκεται το φαράγγι του Βουραϊκού.

 

 

 


Ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 20 χιλιομέτρων που σχηματίστηκε μετά από εκατομμύρια χρόνια από τον ποταμό Βουραϊκό. Είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού χάρη στην πλούσια βλάστηση και την απίστευτη φυσική ποικιλομορφία!

 

 

 

Καταρράκτες, όμορφες σπηλιές, δροσερές πηγές και εντυπωσιακά βράχια, κάνουν αυτή τη διαδρομή μια αξέχαστη εμπειρία.

 

 

 

 

 

Ο Οδοντωτός ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της παραλιακής πόλης του Διακοπτού και ακολουθεί το φαράγγι του Βουραϊκού. Η διαδρομή καταλήγει στην πόλη των Καλαβρύτων σε υψόμετρο 750μ. Περνώντας από 49 γέφυρες και διατρέχοντας τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως “αξιόλογο τεχνικό έργο”, σε εγκαταστάσεις που είναι “ιστορικά διατηρητέα μνημεία”.

 

 

 

 

Το πεζοπορικό μονοπάτι στο οποίο κινούμαστε πηγαίνει παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή του διάσημου Οδοντωτού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του φαραγγιού και τα υπέροχα νερά του ομώνυμου ποταμού!

 

 

Πρόκειται για την ίδια διαδρομή δίπλα στις γραμμές του τρένου που παλιά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της περιοχής.

 

 

 

Τα σιδηροδρομικά έργα έχουν κάνει ανετότερη και ομορφότερη την κατάβαση. Χρειάζεται όμως και ιδιαίτερη προσοχή καθώς σε πολλά σημεία θα συναντήσουμε τον οδοντωτό.

 

 

 

 

Δείτε περισσότερους προορισμούς κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Η κατηγορία μας ανανεώνεται συνεχώς με περισσότερους  προορισμούς
Δείτε Βίντεο κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Επιμέλεια – Φωτογραφίες
Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος / Καλ. Φωτογράφος
Μέλος Ομίλου Unesco Τ.Λ.Ε.Ε

**********

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

You may also like

Κοινοποίηση: