Οικονομικά

Ενημέρωση από την Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

 

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, αντιδρώντας στο φορολογικό Ν/Σ, το οποίο η Κυβέρνηση έχει καταθέσει προς ψήφιση, λόγω των προβλημάτων  που θα προκύψουν και το οποίο θα φέρει τις  μικρές ατομικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους αντιμέτωπους με πλείστα όσα προβλήματα. Στην προσπάθειά του να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς αλλά και τα μέλη της και τον επιχειρηματικό κλάδο της Λακωνίας: 

  1. Οργάνωσε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας και το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ημερίδα στην οποία παρευρέθησαν και ενημέρωσαν ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Καββαθάς Γιώργος και ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνης Βασίλης.
  2. Με ομόφωνη απόφασή του, ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για την συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις, στις  22 Νοεμβρίου 2023 και συμμετείχε σε αυτές.
  3. Ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης (και εγγράφως) για τα προβλήματα μετά την ψήφιση του εν λόγω Ν/Σ αλλά την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (my DATA) όλων των βουλευτών του νομού μας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  παρευρέθησαν οι κ.κ. Δαβάκης Αθανάσιος και Κρητικός Νεοκλής.
  4. Με την βοήθεια του κ. Δαβάκη Αθανάσιου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική κ. Θεοχάρη Χάρη. Τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί το υπό ψήφιση Ν/Σ , τα προβλήματα που υπάρχουν στον σχεδιασμό και την εφαρμογή της πλατφόρμας  των my DATA αλλά και οι προτάσεις του κλάδου μας. Προτάσεις ρεαλιστικές, από έναν επιστημονικό κλάδο, ο οποίος ζει από  «πρώτο χέρι»  όλα αυτά τα προβλήματα.

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, δηλώνει παρόν της σε όλες τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών και προτείνει σε όλες τις συναδέλφισες και όλους τους συναδέλφους, μέλη της Ένωσης,  να ενημερώσουν άμεσα όλους τους πελάτες τους αφενός μεν για τα προβλήματα,  που θα προκύψουν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου Ν/Σ, αλλά και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για όλες τις επιχειρήσεις, τόσο  φορολογικές όσο και εργασιακές, από την εφαρμογή των νέων μέτρων .ώστε να είναι σύννομες  και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.

 

***

 

You may also like

Κοινοποίηση: