Νέα καιρικών φαινομένων.

Πρόγνωση του καιρού από την Μ.Παρασκευή 6/4/2018 έως την Κυριακή του Πάσχα 8-4-2018.

390{icon} {views}

 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας  Μεγάλη Παρασκευή αλλά και το Μεγάλο Σάββατο με βροχές-καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και σημαντική ενίσχυση των βόρειο-δυτικών ανέμων. Καλύτερες φαίνεται να είναι οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα.

Πιο αναλυτικά: Ένα νέο χαμηλό σχηματίζεται στην βόρειο δυτική Ιταλία με αποτέλεσμα μέχρι αύριο το πρωί να έχει κινηθεί στο κεντροβόρειο Ιόνιο και κατ’ επέκταση το μεσημέρι προς την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Το χαμηλό αυτό μπαίνοντας στο Ιόνιο φαίνεται να μεταφέρει μαζί του αρκετά μεγάλα ποσoστά υγρασίας με κάποια όμως μικρή ανατροφοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι θα οδηγήσει στην εκτόνωση του μπαίνοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα με κάποιες μπόρες βροχές και καταιγίδες. Αρχικά μπόρες και καταιγίδες θα ξεκινήσουν να επηρεάζουν από τις πρωινές ώρες κιόλας την βόρειο δυτική και βόρειο ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία σε πτώση 6 με 7 βαθμούς από τα σημερινά επίπεδα.

Συγκεκριμένα:

Μ. Παρασκευή

Η ημέρα θα ξεκινήσει με άσχημες καιρικές συνθήκες κυρίως στην βόρειο δυτική, βόρειο ανατολική Μακεδονία, βόρειο ανατολική Εύβοια, βόρειο δυτικό Ιόνιο και βόρειο δυτική Ελλάδα. Από το μεσημέρι και μετά με μπόρες, βροχές και ίσως κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες θα επηρεαστούν τμήματα όπως της βορειοανατολικής, δυτικής, νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και κάποια τμήματα του νότιου ανατολικού Αιγαίου και της βορειοδυτικής Κρήτης. Οι άνεμοι από την αρχή της ημέρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης προς το μεσημέρι στα 5 με 6 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος. Προς τις βραδινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής θα επέλθει εξασθένιση των βόρειο δυτικών ανέμων. Η θερμοκρασία σε πτώση στους 6 με 7 βαθμούς κάτω από τα σημερινά επίπεδα στο γενικό σύνολο της επικράτειας.

Μ. Σάββατο

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και το μεγάλο Σάββατο. Αρχικά με μπόρες στην βόρειο δυτική, βόρειο ανατολική Μακεδονία, βόρειο ανατολική Εύβοια, βόρειο δυτικό Ιόνιο και βόρειο δυτική Ελλάδα. Από το μεσημέρι και έπειτα άστατος θα καταστεί ο καιρός  με μπόρες, βροχές και ίσως κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες  στην βόρειο ανατολική, δυτική, νότιο ανατολική Πελοπόννησο και σε κάποια τμήματα του νότιο ανατολικού Αιγαίου και της βόρειο δυτικής – νότιας Κρήτης. Οι άνεμοι από την αρχή της ημέρας θα παρουσιάσουν εκ νέου ενίσχυση από βόρειο δυτικές διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης προς το μεσημέρι στα 6 με 7 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα σχεδόν σε όλη την χώρα με εξαίρεση κάποια τμήματα του κεντρικού Αιγαίου όπου τις πρωινές ώρες ίσως σημειωθούν κάποιες μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη. Εν τούτοις το σημαντικό χαρακτηριστικό θα είναι ότι προς το μεσημέρι ο καιρός στην χώρα μας θα έχει βελτιωθεί από άκρη σε άκρη και θα επικρατήσει ένας βόρειος άνεμος στα 5 με 6 μποφόρ και βεβαία άνοδος της θεοκρασίας στους 19 με 21  βαθμούς κελσίου τοπικά.

Κωσταντίνος Σμπυράκος
http://www.kairos.gr

 

 

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: