Επικαιρότητα.

Υπουργός Εξωτερικών Βουλγαρίας “σταματήστε να κλέβετε την ιστορία γειτονικών κρατών.”

Ενώ βλέπουμε ξένα κράτη να στηρίζουν την Ελλάδα οι Έλληνες πολιτικοί δεν το κάνουν και νοιάζονται μόνο για την καρέκλα. Αν θέλατε νέο όνομα για την ΠΓΔΜ  να την ονομάζατε Σκόπια και Όχι Βόρεια Μακεδονία που σε λίγα χρόνια θα γίνει Μακεδονία. 

 

 

 

Σαφή και ευθύ προειδοποίηση προς τα Σκόπια, με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις για την περιοχή, έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας λέγοντας πως εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει η Σόφια η χώρα της θα μπλοκάρει την είσοδο του κρατιδίου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ταυτόχρονα η Βουλγάρα υπουργός είπε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων πρέπει να σταματήσει να κλέβει την ιστορία γειτονικών κρατών.

Όπως σημείωσε η Ekaterina Zaharieva, η Βουλγαρία δεν προτίθεται και δεν θα κάνει συμβιβασμούς με τις συνθήκες που θα πρέπει να συνυπογράψει η πΓΔΜ για να ανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες της με την ΕΕ.

Η Ζαχάριεβα δήλωσε ότι η Βουλγαρία βρίσκεται σε σκέψεις για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα γίνει με βάση το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον και η πΓΔΜ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα βουλγαρικά αιτήματα.

enoplos.gr

 

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

 

You may also like

Κοινοποίηση: